
Op 26 februari starten we de Club over eten en drinken.
We trappen af met een diner en lezing over de geschiedenis van eten.
Het diner komt geheel van recepten uit de geschiedenisboeken, en zal bestaan uit:
- Soep van mosselen en kastanje
- Pastei van kip
- Vegetarische Ketelkost geserveerd met brood, boter en appels
Lezing: Van sobere kost tot wereldse tafel:
een kort overzicht van de Nederlandse voedselgeschiedenis
Wat stond er op het menu in een middeleeuws huishouden? Hoe veranderden eetgewoonten door de eeuwen heen? En welke invloed hadden handel, industrialisatie en globalisering op ons dagelijks eten? Naast wat er op het bord lag, zal ook behandeld worden hoe onze houding ten opzichte van eten veranderde: van noodzaak naar genot? In deze lezing wordt u meegenomen op een vluchtige reis door de Nederlandse eetgeschiedenis.
Hagar Moody is afgestudeerd aan de master Stads- en Architectuurgeschiedenis (UvA) met een scriptie over de invloed van de komst van buitenlandse restauranthouders op de Nederlandse eetcultuur in de twintigste eeuw. Hoewel haar carrière inmiddels een andere richting heeft genomen, blijft voedselgeschiedenis een onderwerp dat haar boeit. Met veel plezier duikt ze in het verleden om een beeld te schetsen van hoe onze manier van eten door de eeuwen heen is veranderd.
De kosten voor deelname bedragen € 24,90, inclusief 2 drankjes.
Heb jij een kleine beurs en is dit veel geld voor jou? Neem even contact met ons op. Omdat we wat subsidie hebben gekregen kunnen wij jou een aangepast tarief bieden.
Wij vinden het leuk als iedereen mee kan doen!
Locatie: Tante Toorop, Jan Tooropstraat 8
Tijden: 18.30 uur inloop
19.00 uur start lezing
19.30 uur start diner
Vooraf opgeven is noodzakelijk. Wij moeten weten voor hoeveel mensen we moeten koken. Graag uiterlijk zondag 23 februari laten weten of je komt via een email naar info@stadsdorp-slotervaart-noord.nl.
We hebben een whatsappgroep voor de Club over eten en drinken. Daar kan je ook laten weten of je komt.